Vistas gaļa ar «tagliatelle»

  • Gatavošana 1h 5min
  • Vidēji grūti
Vistas gaļa ar «tagliatelle»
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Cieto graudu kviešu milti
     400 g
  • Olas dzeltenumi
     4 gab.
  • Olas
     3 gab.
  • Sāls
     0.5 tējk.

Mērce

  • Vista
     1 gab.
  • Vistu aknas
     6 gab.
  • Tomātu biezenis I Love Eco
     400 g
  • Tomātu pasta
     1 ēdamk.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Bazilika lapiņas
     1 sauja (-s)
  • Piparmētru lapiņas
     1 sauja (-s)
  • Paprikas pulveris
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa
     4 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Cukurs
     1 tējk.
  • Malti pipari
     1 ēdamk.
  • Siers Mascarpone
     2 ēdamk.
  • Rīvēts siers Grana Padano
     40 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo pastu, sajaucot mīklas sastāvdaļas un cītīgi izmīcot, līdz tā nelīp pie rokām.

Ietin pārtikas plēvē un ļauj pastāvēt vismaz 30 minūtes. Tad izrullē pastu un sagriez tagliatelle tipa pastā.

Gatavo mērci. Ja izmanto veselu vistu, sadali to gabalos. Filejas nevajadzētu izmantot šajā receptē, paglabā tās citai reizei.

Augstspiediena katlā olīveļļā apcep vistas gabalus ar kauliem un aknas.

Pievieno mazākos gabalos sagrieztu sīpolu un ķiploku.

Pievieno tomātu pastu, tomātu biezeni vai maltus tomātus.

Pieber sāli un cukuru.

Paprikas pulveri un piparus, kā arī smalki kapātu baziliku un piparmētras pieber neilgi pirms vāka aizvēršanas.

Spiediena katlā vāri mērci 25 minūtes. Parastā katlā vajadzēs pievienot vēl vismaz 300 ml ūdens, jo tajā tas ātrāk iztvaikos, un mērce ir jāvāra ilgāk, vismaz 45 min.

Kad mērce ir savārījusies, izņem vistas gaļu, atkaulo un liec atpakaļ mērcē, nedaudz saplūkā.

Pievieno Mascarpone sieru un savāri visu kopā.

Uzvāri pastu un pievieno mērcei. 

Pasniedzot pārkaisi ar Grana Padano sieru.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli