Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Cieto graudu kviešu milti400 g
-
Olas dzeltenumi4 gab.
-
Olas3 gab.
-
Sāls0.5 tējk.
Mērce
-
Vista1 gab.
-
Vistu aknas6 gab.
-
Tomātu biezenis I Love Eco400 g
-
Tomātu pasta1 ēdamk.
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Bazilika lapiņas1 sauja (-s)
-
Piparmētru lapiņas1 sauja (-s)
-
Paprikas pulveris1 ēdamk.
-
Olīveļļa4 ēdamk.
-
Sāls1 tējk.
-
Cukurs1 tējk.
-
Malti pipari1 ēdamk.
-
Siers Mascarpone2 ēdamk.
-
Rīvēts siers Grana Padano40 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pagatavo pastu, sajaucot mīklas sastāvdaļas un cītīgi izmīcot, līdz tā nelīp pie rokām.
Ietin pārtikas plēvē un ļauj pastāvēt vismaz 30 minūtes. Tad izrullē pastu un sagriez tagliatelle tipa pastā.
Gatavo mērci. Ja izmanto veselu vistu, sadali to gabalos. Filejas nevajadzētu izmantot šajā receptē, paglabā tās citai reizei.
Augstspiediena katlā olīveļļā apcep vistas gabalus ar kauliem un aknas.
Pievieno mazākos gabalos sagrieztu sīpolu un ķiploku.
Pievieno tomātu pastu, tomātu biezeni vai maltus tomātus.
Pieber sāli un cukuru.
Paprikas pulveri un piparus, kā arī smalki kapātu baziliku un piparmētras pieber neilgi pirms vāka aizvēršanas.
Spiediena katlā vāri mērci 25 minūtes. Parastā katlā vajadzēs pievienot vēl vismaz 300 ml ūdens, jo tajā tas ātrāk iztvaikos, un mērce ir jāvāra ilgāk, vismaz 45 min.
Kad mērce ir savārījusies, izņem vistas gaļu, atkaulo un liec atpakaļ mērcē, nedaudz saplūkā.
Pievieno Mascarpone sieru un savāri visu kopā.
Uzvāri pastu un pievieno mērcei.
Pasniedzot pārkaisi ar Grana Padano sieru.