Vistas gaļas sautējums ar safrānu un cukurzirņiem
-
Gatavošana 45min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploki1 daiva (-s)
-
Vistas gaļa (vēlams, nelielas filejas)500 g
-
Eļļa2 ēdamk.
-
Saldais krējums200 ml
-
Vistas buljons (buljons vai kubiņi un ūdens)2 ml
-
Safrāns0.05 g
-
Kukurūzas ciete2 tējk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Ķiršu tomāti250 g
-
Cukurzirņi150 g
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
Pasniegšanai
-
Rīsipēc garšas
-
Salātipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nomizo un sagriez sīpolus un ķiplokus.
Vistas gaļu, sīpolus un ķiplokus pa daļām pannā apcep eļļā. Liec vistas gaļu, sīpolus un ķiplokus katlā.
Vistas gaļu ar sīpoliem un ķiplokiem uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pievienojot krējumu, vistas buljonu un safrānu. Vāri uz lēnas uguns aptuveni 5 minūtes.
Tomātus sagriez uz pusēm. Pievieno sautējumam cukurzirņus un tomātus un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Rupji sakapā un pārkaisi sautējumam pētersīļus.
Servēšanai: Pasniedz sautējumu ar rīsiem un salātiem.