Vistas gaļas un brūno rīsu plovs gatavots cepeškrāsnī
-
Gatavošana 45min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Cāļu stilbi Rimi500 g
-
Rapšu eļļa I Love Eco20 ml
-
Sīpols50 g
-
Burkāni120 g
-
Turku zirņi Bonduelle100 g
-
Vistas buljons400 ml
-
Brūnie rīsi Bosto200 g
-
Ķiploks1 gabali
-
Ābols1 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Čuguna katlā apcep cāļu stilbus.
Pievieno sagrieztu sīpolu un burkānu. Apcep.
Pievieno buljonu un turku zirņus. Ļauj uzvārīties.
Tad pievieno rīsus. Pa virsu liec neattīrītu ķiploku un ābolu.
Uzliec vāku un liec sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos, 35 minūtes.
Tad izņem no cepeškrāsns un atstāj uz 10 minūtēm, nenoņemot vāku.
Noņem katlam vāku un uzmanīgi izņem ābolu un ķiploku.
No plova apakšas paņem vistas gaļu un attīri citā traukā no kaula un ādas.
Plovu samaisi un pasniedzot pievieno gaļu.