Sastāvdaļas
Pīrāgs
-
Vistas fileja400 g
-
Vīnogu kauliņu eļļa25 ml
-
Puravs0.5 gab.
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Sēnes300 g
-
Seleriju kāti2 gab.
-
Tomātu biezenis100 g
-
Vistas gaļas buljons200 ml
Kartupeļu biezenis
-
Kartupeļi1 kg
-
Piens200 ml
-
Vīnogu kauliņu eļļa40 ml
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nomizo kartupeļus un vāri, līdz tie ir gatavi.
Paralēli gatavo vistas gaļas mērci.
Sagriez vistas gaļu sev tīkama lieluma gabalos un cep tos eļļā.
Pievieno mazākos gabalos sagrieztu puravu un seleriju, sēnes un sakapātu ķiploku.
Sautē aptuveni 2-3 minūtes.
Pievieno tomātu biezeni un buljonu.
Pavāri 2 minūtes un lej cepamtraukā.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
Novārītajiem kartupeļiem nokās ūdeni, tā vietā uzreiz lejot karstu pienu un pievienojot sāli.
Ar stampu sastampā kartupeļus, nekādā gadījumā neblendē.
Ņem putojamo slotiņu un puto biezeni, pievienojot eļļu.
Biezeni klāj cepamtraukā, vistas mērcei pa virsu.
Liec cepties uz 25 minūtēm.