Vistas gaļas un kartupeļu pīrāgs

  • Gatavošana 55min
  • Viegli
Vistas gaļas un kartupeļu pīrāgs
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pīrāgs

  • Vistas fileja
     400 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     25 ml
  • Puravs
     0.5 gab.
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Sēnes
     300 g
  • Seleriju kāti
     2 gab.
  • Tomātu biezenis
     100 g
  • Vistas gaļas buljons
     200 ml

Kartupeļu biezenis

  • Kartupeļi
     1 kg
  • Piens
     200 ml
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     40 ml
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo kartupeļus un vāri, līdz tie ir gatavi.
 

Paralēli gatavo vistas gaļas mērci. 

Sagriez vistas gaļu sev tīkama lieluma gabalos un cep tos eļļā. 

Pievieno mazākos gabalos sagrieztu puravu un seleriju, sēnes un sakapātu ķiploku. 

Sautē aptuveni 2-3 minūtes. 

Pievieno tomātu biezeni un buljonu. 

Pavāri 2 minūtes un lej cepamtraukā. 

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
 

Novārītajiem kartupeļiem nokās ūdeni, tā vietā uzreiz lejot karstu pienu un pievienojot sāli. 

Ar stampu sastampā kartupeļus, nekādā gadījumā neblendē. 

Ņem putojamo slotiņu un puto biezeni, pievienojot eļļu. 

Biezeni klāj cepamtraukā, vistas mērcei pa virsu.
 

Liec cepties uz 25 minūtēm.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli