Sastāvdaļas
-
Cāļu stilbi3 gab.
-
Burkāni2 gab.
-
Seleriju kāti3 gabali
-
Ķiploks1 gabali
-
Puravs1 gab.
-
Tomātu biezenis200 g
-
Konservētas pupiņas230 g
-
Lapu kāposta lapas100 g
-
Sālspēc garšas
-
Olīveļļaapcepšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katlā olīveļļā apcep cāļa gaļu un pievieno uz pusi sagrieztus, bet nemizotus burkānus un purava zaļo daļu un sautē 2 minūtes.
Pievieno tomātu biezeni un vismaz 2-3 l ūdens.
Līdzko sāk vārīties, samazini temperatūru uz pusi, ļauj tam tvaikot.
Pievieno veselu ķiploku un sāli.
Buljonam ir jāvārās vismaz 45 minūtes līdz 1 stundai, lai putna gaļa atlektu no kaula.
Nokās buljonu un liec to atpakaļ sildīties.
Pievieno attīrītu gaļu un burkānus, sagrieztus mazākos gabalos, bez mizas.
Tāpat pievieno sagrieztus seleriju kātus, pupiņas un lapu kāposta lapas.
Vāri zupu vēl 10 minūtes, noņem no plīts un ļauj garšām savilkties vēl vismaz 10 minūtes.
“Nestreb karstu”!