Sastāvdaļas
Marināde
-
Vistas šķinķis bez kaula500 g
-
Rīvēts ingvers1 ēdamk.
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Bezpiedevu vai grieķu jogurts200 ml
-
Čili pulveris1 šķipsniņa (-s)
-
Koriandrs0.5 tējk.
-
Kumīns0.5 tējk.
-
Garam masala0.5 tējk.
-
Kurkuma0.5 tējk.
-
Zaļš čili1 gab.
Mērce
-
Ghee sviests3 ēdamk.
-
Liels sīpols1 gab.
-
Kumīns1 tējk.
-
Sinepju sēklas1 tējk.
-
Kaltēts baziliks0.5 tējk.
-
Saldās paprikas pulveris0.5 tējk.
-
Malts kardamons0.5 tējk.
-
Malts kanēlis1 tējk.
-
Tomātu pasta1 ēdamk.
-
Maltas mandeles50 g
-
Brūnais cukurs1 šķipsniņa (-s)
-
Ābola vīna etiķis1 ēdamk.
-
Tomātu biezenis500 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Atstāj kariju uz dažām minūtēm atpūsties. Kariju pasniedz ar rīsiem vai naan maizīti. Kariju vari pārkaisīt ar svaigi sakapātu koriandru un mandeļu pārslām.