Sastāvdaļas
-
Vistas fileja1 gabali
-
Jogurts bez piedevām300 g
-
Ingvers0.25 tējk.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Garšviela vistas gaļai1 tējk.
-
Folija alumīnija1 gab.
-
Citrons0.33 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Romiešu salāti1 gabali
-
Selerijas kāti2 gabali
-
Ābols1 gab.
-
Valrieksti1 sauja (-s)
-
Avokado1 gabali
-
Kvinoja50 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Novāri kvinoju, kā norādīts uz iepakojuma.
Vistas filejai pievieno ēdamkaroti jogurta, kas sajaukts ar ķiplokspiedē izspiestu ķiploku, maltu ingveru un BBQ garšvielām.
Ietin folijā un liec cepeškrāsnī uz 16 minūtēm 220 grādos.
Atlikušo jogurtu sajauc ar citrona sulu, rīvētu miziņu un sāli.
Mērci lej servējamā trauka apakšā.
Pa virsu kārto salātu lapas, strēmelītēs sagrieztus vai sarīvētus ābolus un seleriju, vārītu kvinoju un sadrupinātus riekstus.
Izcepto vistas fileju sagriez strēmelēs un pievieno salātiem.