Vistas šķiņķīši ar kartupeļu un ķirbju biezeni

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Vistas šķiņķīši ar kartupeļu un ķirbju biezeni

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     8 gab.
  • Cāļu šķiņķi Rimi
     500 g
  • Ķirbis
     200 g
  • Sviests Rimi Smart
     40 g
  • Piens
     100 ml
  • Saldēti zaļie zirnīši Rimi
     100 g
  • Sāls, pipari
      pēc garšas

Marinādei

  • Gaišā sojas mērce Rimi
     2 ēdamk.
  • Ziedu medus
     2 ēdamk.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Ingvers
     10 g
  • Eļļa
     1.5 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sulīgi vistas šķiņķīši pasniegti kopā ar krēmīgu kartupeļu un ķirbju biezeni - ideāla kombinācija, kas priecēs garšas kārpiņas!

Nelielā traukā sajauc gaišo sojas mērci, medu, eļļu, rīvētu ingveru un smalki sakapātas ķiploka daiviņas. Rūpīgi apmaisi, līdz sastāvdaļas ir viendabīgi sajaukušās. Liec vistas šķiņķīšus marinādē uz vismaz 10–20 minūtēm, lai ievelkas.

Nomizo kartupeļus un ķirbi, sagriez tos nelielos gabaliņos. Lielā katlā liec kartupeļus un ķirbja gabalus, pievieno ūdeni, lai tie būtu pilnībā pārklāti, un vāri uz vidējas uguns, līdz dārzeņi kļūst mīksti (aptuveni 15–20 minūtes).

Tad nolej ūdeni un pievieno sviestu un pienu. Ar kartupeļu stampiņu vai blenderī visu samīci viendabīgā konsistencē, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Uzkarsē pannu ar nelielu daudzumu eļļas. Liec marinētos vistas šķiņķīšus pannā un apcep uz vidējas uguns, līdz tie ir zeltaini brūni un pilnībā izcepti (apmēram 10–12 minūtes no katras puses).
Tikmēr nelielā katliņā vāri saldētus zaļos zirnīšus, līdz tie kļūst mīksti. Nolej lieko ūdeni un, ja vēlies, pievieno nedaudz sviesta papildu garšai.
Pasniedz vistas šķiņķīšus ar kartupeļu un ķirbju biezeni un zaļajiem zirnīšiem kā garnējumu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes