Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Vistas šķinķīši krēmīgā šampinjonu mērcē
-
Gatavošana 50min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Cāļu šķiņķi4 gab.
-
Sviests30 g
-
Eļļa2 ēdamk.
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Šampinjoni180 g
-
Sauss baltvīns60 g
-
Tomāti300 g
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
-
Timiāns1 ēdamk.
-
Parmezāna sierspēc garšas
Pasniegšanai
-
Rīsipēc garšas
-
Pētersīļipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pannā sakarsē sviestu un 5 min. no abām pusēm apcep vistas šķinķīšus.
Cepot tos no abām pusēm pārkaisa ar sāli un pipariem.
Noņem no pannas.
Tam pašam sviestam pievieno eļļu un 5 min. apcep smalki sagrieztus sīpolus.
Tad pievieno smalki sakapātu ķiploku un apcep vēl 2 min.
Pievieno sagrieztus šampinjonus, smalki sagrieztus tomātus un baltvīnu, pasautē vēl 5 minūtes.
Pievieno vistas šķiņķīšus un timiānu.
Samazina uguni uz vidēji mērenu un pannai uzliek vāku.
Ļauj vistas šķinķīšiem sautēties mērcē 15-20 minūtes.
Tad pārkaisa ar rīvētu parmezāna sieru un pētersīļiem.
Pasniedz ar rīsiem.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.