Sastāvdaļas
Šašliks
-
Vistas šķiņķīši bez kaula un ādas500 g
Marināde
-
Kečups100 g
-
Sarīvēts ingvers1 tējk.
-
Ķiploks1 tējk.
-
Laima sula1 ēdamk.
-
Sāls0.5 Tējkarotes
-
Olīveļļa1 Ēdamkarote
Salāti
-
Burkāns1 gab.
-
Vidēja lieluma baltais redīss1 gab.
-
Cukini bez sēklām1 gabali
-
Granātābola sēklas2 sauja (-s)
-
Olīveļļa2 Ēdamkarote
-
Sālspēc garšas
-
Cukurspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagriez vistas šķiņķīšus šašlikam piemērotos gabalos un iemarinē tos. Atstāj uz 2 stundām marinēties.
Spraud uz iesmiem un cep uz grila līdz gatavībai vismaz 15-20 minūtes.
Sagatavo salātus. Ar speciālu rīvi sarīvē dārzeņus strēmelēs, pievieno granātābola sēklas, sāli, cukuru un eļļu.
Sajauc un pasniedz kopā ar šašliku.