Sastāvdaļas
-
Sojas mērce100 ml
-
Ūdens200 ml
-
Medus4 ēdamk.
-
Ingvers30 g
-
Čili pipars1 gab.
-
Koriandra sēklas1 ēdamk.
-
Laims2 gab.
-
Anīss5 gab.
-
Fenheļa sēklas1 ēdamk.
-
Kartupeļu ciete2 tējk.
-
Vistas spārniņipēc garšas
-
Kinzapēc garšas
-
Popkornspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ingvera sakni un čili uzgriez gabalos, tad liec karstā katliņā ar anīsu, fenheļa sēklām un koriandra sēklām nedaudz apcept.
Tad pārlej pāri sojas mērci un ūdeni – atstāj ievārīties 15 minūtes.
Kad viss savārijies, tad izkās caur sietu un pievieno laimu sulu un medu.
Ievāri to un pievieno kartupeļu cieti, paralēli iemaisot, lai konsistence ir viendabīga.
Vistas spārniņus apcep pannā ar karstu eļļu līdz zeltaini, tad pievieno nedaudz iepriekš sagatavot glazūras un liec krāsnī 180 grādos (uz 10 minūtēm).
Izcep popkornu katlā.
Spārniņus vēlreiz apcep pannā pievienojot vēl glazūru. Pasniedz kopā ar popkornu un svaigu kinzu.