Sastāvdaļas
-
Vistas spārniņi1 kg
-
Sojas mērce250 ml
-
Brūnais cukurs200 g
-
Ķiploku pulveris1 ēdamk.
-
Ingvers1 ēdamk.
-
Sezama eļļa3 ēdamk.
-
Kečups5 ēdamk.
-
Čili pulveris1 tējk.
-
Sezama sēkliņas100 g
-
Lociņi (sakapāti)30 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vistas spārniņi ķīniešu gaumē tiek uz nakti atstāti sojas mērces marinādē un tad tiek cepti, līdz tie ir perfekti kraukšķīgi. Tos var pasniegt gan kā uzkodu, gan kā parastu maltīti kopā ar rīsiem.
Liec bļodā vistas spārniņus, aplej ar mērci un rūpīgi apmaisi, lai gaļa būtu vienmērīgi pārklāta. Bļodu apklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī marinēties uz 8 stundām vai pa nakti.
Ja pasniedz kā maltīti, piedevās piedāvā vārītus risus, kurus pirms pasniegšanas apcep eļļā ar sīpoliem.