Vistas spārniņi ķīniešu gaumē

  • Gatavošana 9h 10min
  • Viegli
Vistas spārniņi ķīniešu gaumē
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Vistas spārniņi
     1 kg
  • Sojas mērce
     250 ml
  • Brūnais cukurs
     200 g
  • Ķiploku pulveris
     1 ēdamk.
  • Ingvers
     1 ēdamk.
  • Sezama eļļa
     3 ēdamk.
  • Kečups
     5 ēdamk.
  • Čili pulveris
     1 tējk.
  • Sezama sēkliņas
     100 g
  • Lociņi (sakapāti)
     30 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vistas spārniņi ķīniešu gaumē tiek uz nakti atstāti sojas mērces marinādē un tad tiek cepti, līdz tie ir perfekti kraukšķīgi. Tos var pasniegt gan kā uzkodu, gan kā parastu maltīti kopā ar rīsiem.

Katliņā liec sojas mērci, brūno cukuru, sezama eļļu, ķiploku pulveri, ingveru, čili pulveri un kečupu. Uzvāri maisījumu, līdz cukurs ir pilnībā izkusis. Atdzesē.

Liec bļodā vistas spārniņus, aplej ar mērci un rūpīgi apmaisi, lai gaļa būtu vienmērīgi pārklāta. Bļodu apklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī marinēties uz 8 stundām vai pa nakti.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Liec spārniņus cepamtraukā, pārklāj ar foliju un cep 45 minūtes. Pēc tam noņem foliju un cep vēl 15 minūtes.
Tikmēr uz vidējas uguns uzkarsētā mazā pannā viegli apgrauzdē sezama sēkliņas. Servē karstus spārniņus, apkaisītus ar lokiem un sezama sēkliņām.

Ja pasniedz kā maltīti, piedevās piedāvā vārītus risus, kurus pirms pasniegšanas apcep eļļā ar sīpoliem.

Līdzīgas receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes