Vistas spārniņi sinepju-medus mērcē ar gruboto

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Vistas spārniņi sinepju-medus mērcē ar gruboto
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

Vistas spārniņiem un kājiņām

  • Vistas stilbi
     1 kg
  • Ķiploks
     8 daiva (-s)
  • Medus
     2 ēdamk.
  • Sinepes
     2 ēdamk.
  • Sojas mērce
     3 ēdamk.
  • Citrona sula
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     70 ml
  • Sāls
     1 tējk.
  • Piecu piparu maisījums
     1 tējk.

Gruboto

  • Pērļu grūbas
     250 g
  • Sīpoli
     2 gabali
  • Bekons
     200 g
  • Sēnes (šampinjoni)
     175 g
  • Sviests vai olīveļļa; sāls un pipari
     75 g
  • Dilles
     4 ēdamk.
  • Saldais krējums
     200 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā samaisi ķiplokus, medu, sinepes, sojas mērci, citrona sulu, olīveļļu, sāli un piparus.
Liec marinādē vistas gabaliņus, tos rūpīgi apmaisot, lai marināde tos vienmērīgi pārklātu.
Marinē vismaz stundu vai līdz pat 24 stundām.
Grilē ārā vai grila režīmā cepeškrāsnī 25–35 minūtes; kājiņas jācep ilgāk nekā spārniņi.
Novāri grūbas sālsūdenī. Tikmēr sviestā vai eļļā apcep sīpolus, bekonu un sēnes.
Visu samaisi bļodā, pievieno sāli un piparus pēc garšas un sakapātas dilles. Ja vēlies, papildini ar saldo krējumu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes