Sastāvdaļas
-
Vīnogu kauliņu eļļa cepšanai2 ēdamk.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Vistas fileja2 gabali
-
Zaļie sparģeļi200 g
-
Cukini1 gabali
-
Avokado1 gabali
-
Hollandaise mērce4 ēdamk.
-
Rukolas dīgstipēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
Pannā sakarsē eļļu un vistas filejas apcep no abām pusēm uz lielas liesmas, lai kļūst viegli zeltainas.
Uzber sāli, piparus un ķiplokus (smalki sakapātus) un liec cepties vēl 20 minūtes.
Kad līdz gatavībai ir palikušas 7 minūtes, pannā pieliec klāt cukīni (12 garenos gabalos), pastumjot tos apakšā. Cep, kamēr gatavs.
Tikmēr katlā uzvāri verdošu ūdeni, pieber sāli un liec iekšā sparģeļus uz 1 minūti.
Nokās un uzreiz liec ledusaukstā ūdenī, pieskatot, lai ūdens būtu ledus auksts visu laiku.
Kad vista gatava, izņem no krāsns.
Traukā apakšā (1 lielā vai 4 mazos) izsmērē Hollandaise mērci, izliec avokado (8 daiviņās), cukīni, sparģeļus un vistu.
Dekorē ar rukolas dīgstiem, zaļumiem un pipariem un pasniedz uzreiz.