Sastāvdaļas
-
Vistas fileja2 gabali
-
Šampinjoni100 g
-
Spināti2 šķipsniņa (-s)
-
Lazdu rieksti30 g
-
Cietais siers30 g
-
Sviests100 g
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Sālspēc garšas
-
Pārtikas plēvepēc nepieciešamības
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Vistas fileju ar gaļas āmuru plāni izklapē – pēc iespējas plānāk, bet neizsitot caurumus.
Ķiploku smalki sakapā.
Šampinjonus smalki uzgriež.
Šampinjonus un ķiploku apcep uz karstas pannas 50 g sviesta un nedaudz eļļas – līdz šampinjoni zeltaini.
Lazdu riekstus nograuzdē un tad nedaudz sasmalcini – liec klāt pie spinātu lapām. Apceptos šampinjonus liec pāri spinātiem.
Pannā izkausē sviestu un pārlej pāri spinātu masai, un pieliec klāt sieru, pieberot sāli pēc garšas.
Visu spinātu masu kārtīgi izmaisi.
Uz vistas filejas vienā malā (līnijā) izkārto spinātu masu, tad to tin kopā pārtikas plēvē (ietin vairākās kārtas, plēves galus sasienot).
Liec verdošā ūdenī vārīties uz 20 minūtēm, ik pa brīdim pagrozot balotīni.
Pasniedz atdzesētu vai siltu.