Sastāvdaļas
-
Vistu akanas400 g
-
Sviests3 ēdamk.
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Portobello sēnes3 gabali
-
Baltā vīna etiķis1 ēdamk.
-
Vistas gaļas buljons120 ml
-
Timiāns2 zariņi
-
Bagete4 šķēlīte (-s)
-
Mikrosalātipasniegšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pannā liec 2 ēdamkarotes sviesta, liec apcepties aknas (sagrieztas mazākos gabalos) un pievieno sēnes (sagrieztas palielos gabalos).
Pēc brīža pievieno buljonu, timiānu, smalki sakapātu ķiploku un pasautē.
Kad buljons jau ir pa pusei iztvaikojis un mērce sāk sabiezēt, pieliec vēl vienu ēdamkaroti sviesta.
Pasniedz uz grauzdētām maizītēm kopā ar zaļumiem.