Sastāvdaļas
-
Palija1 gab.
-
Eļļa cepšanai2 Ēdamkarote
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Svaigs čili0.3 gab.
-
Buljons1 L
-
Olu nūdeles100 g
-
Ingvers5 strēmeles
-
Galangal5 strēmeles
-
Citronzāle1 stiebriņš
-
Laima sula1 gab.
-
Zivju mērce1 tējk.
-
Cukurs1 Tējkarotes
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Tiem, kuriem tīk laiku pa laikam eksperimentēt virtuvē!
Veselai palijai ādā iegriez strīpiņas.
Vokpannā sakarsē eļļu un uz vidēji lielas liesmas cep ķiplokus (nomizotus, smalki sagrieztus), sīpolus (nomizotus, smalki sagrieztus) un čili (smalki sagrieztu), līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
Pielej buljonu un uzkarsē.
Liec veselu paliju pannā, pievieno ingveru (nomizotu, sagrieztu strēmelēs), galangal (nomizotu, sagrieztu strēmelēs) un citronzāli (smalki sagrieztu).
Pēc 5 minūtēm uzmanīgi apgriez paliju uz otru pusi un turpini vārīt.
Pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot nūdeles, vāri vēl 2 minūtes un noņem no uguns.
Katlā uzvāri ūdeni, pievieno nūdeles, pavāri 2 minūtes un nokās ūdeni.
Pasniedz nūdeles kopā ar paliju un austrumniecisko mērci.