Vokpannā gatavotas steika šķēlītes ar dārzeņiem

  • Gatavošana 15min
  • Vidēji grūti
Vokpannā gatavotas steika šķēlītes ar dārzeņiem

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Noturēta liellopa antrekota šķēle
     200 g
  • Selerijas sakne
     50 g
  • Purava gaišā daļa
     50 g
  • Paprika
     1 gab.
  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Burkāns
     1 gab.
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     2 ēdamk.
  • Brokoļi Bellaverde Rimi
     100 g
  • Sezama sēkliņas
     1 ēdamk.

Mērce

  • Sojas mērce
     1 tējk.
  • Tomātu pasta Rimi
     1 ēdamk.
  • Saldā čili mērce
     1 ēdamk.
  • Laima sula
     0.5 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Kinza
     1 bunte (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vokpannā gatavotas steika šķēlītes ar dārzeņiem

Sajauc visas mērces sastāvdaļas.
Nomizo dārzeņus un saknes.
Sagriez nelielos gabalos, bet nesajauc visus kopā, kārto uz dēlīša vienu otram blakus.
Tāpat sagriez steiku nelielos gabalos.
Karsē vokpannu.
Kad panna karsta, pielej eļļu un sāc cept seleriju un burkānu.
Nepārtraukti maisot pēc dažām sekundēm liec arī steika šķēlītes, tad papriku, brokoļus un puravu, kā arī sīpolus.
Pievieno mērci.
Kad mērce ir sakarsusi un apņēmusi visus dārzeņus, liec traukos un pasniedz, pārberot grauzdētas sezama sēkliņas.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli