Sastāvdaļas
Žagariņi
-
Skābais krējums350 g
-
Ola1 gab.
-
Soda1.5 tējk.
-
Pūdercukurs70 g
-
Kviešu milti550 g
-
Eļļa fritēšanai1 L
Mērce
-
Svaigas kazenes400 g
-
Cidoniju sīrups50 ml
-
Piparmētru lapiņas5-6 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rūpīgi sajauc visas mīklai paredzētās sastāvdaļas tā, lai mīkla neliptu pie rokām un būtu rullējama.
Ar mīklas rulli mīklu izveltnē plānu un veido žagariņus – izgriež trīsstūra formu, tās vidū iegriež caurumu, un vienu trīsstūra galu velk cauri iegriezumam, līdz izveidojas klasiskā "žagariņa" forma.
Cepumus vāra iepriekš sakarsētā eļļā, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Kad žagariņi gatavi, tos liek caurdurī vai uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.
Mērces sastāvdaļas liek blendera krūzē un samaļ.
Atdzisušus apkaisa ar pūdercukuru, pārlej ar kazeņu mērci vai jogurtu un svaigām ogām.