Zaķīšu banānu kūciņas

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     230 g
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Soda
     0.25 tējk.
  • Sāls
     0.25 tējk.
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Sviests
     115 g
  • Olas
     2 gab.
  • Banāni
     300 g

Krēms

  • Maskarpones siers
     250 g
  • Pūdercukurs
     50 g
  • Citrona sula
     1 tējk.

Dekors

  • Cukura skaidiņas
      pēc garšas
  • Zefīri
      pēc garšas
  • Šokolādes bumbiņas
      pēc garšas
  • Kokosa skaidiņas
      pēc garšas
  • Cukura sirsniņas
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē krāsni līdz 180 °C. 

Bļodā samaisa miltus, cukuru, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli.

Citā bļodā sakuļ olas ar sviestu un banāniem.

Pievieno sastāvdaļas un samaisa.

Sadala mīklu formiņās un cep 20–25 min. Tad ļauj atdzist.

Tikmēr gatavo krēmu. Maskarpones sieru puto ar pūdercukuru, līdz ir vienmērīga masa.

Pievieno saldo krējumu un puto, līdz masa sastingst.

Krēmu klāj uz kūciņām un pēc tam apviļā kokosa skaidiņās.

Sāc dekorēt kūciņas. 

Paņem zefīru un pārgriez uz pusēm.

Pārgrieztās pusītes iemērc cukura skaidiņās un liec uz kūciņas.

Šokolādes bumbiņas izmanto degunam. 

Cukura sirsniņas acīm.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes