Zaķmaizītes

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Rauga mīkla Mani Gardumi
     400 g
  • Rozīnes
     1 sauja (-s)
  • Ola
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tikai trīs sastāvdaļas un top mīlīgās zaķu bulciņas Tavam Lieldienu galdam!

Sadali mīklu astoņās vienādās daļās un izrullē katru daļu garenā baklažāna formas strēmelē.
Strēmeles augšējā daļā atrodi vidu, no tā uz abām pusēm nomēri apmēram 1,5 centimetrus, mērījuma beigās veic slīpu iegriezumu no augšas uz leju līdz mīklas malai.
Izveidosies divas strēmeles ar brīviem galiem. Strēmeles atloki uz aizmuguri un uz augšu, tās būs zaķa ausis.
Mīklas apakšu rullē uz augšu pāri ausu savienojuma vietai un noloki rullētos sānus uz leju, saspiežot kopā, lai veidojas zaķa galva ar izteiksmīgu purniņu.
Ieliec acu un mutes vietā rozīnes.
Sakul olu un apsmērē zaķa galvu.
Liec cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 12–15 minūtes.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Meža melleņu zupa

20min • Viegli