Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Zaļās vafeles
-
Gatavošana 30min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Vafelēm un mērcei
-
Spināti100 g
-
Zaļie zirnīši100 g
-
Sāls1 tējk.
-
Olas2 gabali
-
Milti200 g
-
Ūdens250 ml
-
Cepamais pulveris1 tējk.
-
Citrons1 gabali
-
Majonēze4 ēdamk.
Pasniegšanai
-
Salātu maisījums Rimi4 sauja (-s)
-
Tomāti2 gab.
-
Olas4 gabali
-
Vīnogu vai ābolu etiķis1 ēdamk.
-
SālsPēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gatavo mērci.
Traukā liec zaļos garšaugus un spinātus, aplej ar verdošu ūdeni un noturi 30 sekundes. Nokās sietā un nosusini. Sauju zaļumu sablendē ar majonēzi un nedaudz citrona sulas.
Gatavo vafeles.
Atlikušajiem spinātiem un garšaugiem pielej 250 ml ūdens, 1 ēdamkaroti citrona sulas un sablendē.
Pasniegšanai - pievieno plaucētu olau.
Liec katliņā vārīties ūdeni, pievieno etiķi. Kad ūdens ir sasniedzis vārīšanās temperatūru, turpini to sildīt uz lēnas uguns, lai neveidojas burbuļi. Iesit jēlu olu katliņā. Lai plaucētā ola iegūtu skaistu, tekošu dzeltenumu, plaucē to aptuveni 4 minūtes.