Zaļās vafeles

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Vafelēm un mērcei

  • Spināti
     100 g
  • Zaļie zirnīši
     100 g
  • Sāls
     1 tējk.
  • Olas
     2 gabali
  • Milti
     200 g
  • Ūdens
     250 ml
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Citrons
     1 gabali
  • Majonēze
     4 ēdamk.

Pasniegšanai

  • Salātu maisījums Rimi
     4 sauja (-s)
  • Tomāti
     2 gab.
  • Olas
     4 gabali
  • Vīnogu vai ābolu etiķis
     1 ēdamk.
  • Sāls
      Pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo mērci.
Traukā liec zaļos garšaugus un spinātus, aplej ar verdošu ūdeni un noturi 30 sekundes. Nokās sietā un nosusini. Sauju zaļumu sablendē ar majonēzi un nedaudz citrona sulas.

Gatavo vafeles.

Atlikušajiem spinātiem un garšaugiem pielej 250 ml ūdens, 1 ēdamkaroti citrona sulas un sablendē.

Pievieno 2 olas un samaisi.
Pieber miltus, sāli un cepamo pulveri.
Iegūto mīklu cep vafeļu pannā, līdz vafeles ir gatavas.

Pasniegšanai - pievieno plaucētu olau.

Liec katliņā vārīties ūdeni, pievieno etiķi. Kad ūdens ir sasniedzis vārīšanās temperatūru, turpini to sildīt uz lēnas uguns, lai neveidojas burbuļi. Iesit jēlu olu katliņā. Lai plaucētā ola iegūtu skaistu, tekošu dzeltenumu, plaucē to aptuveni 4 minūtes.

Pasniedz vafeles ar tomātu šķēlēm, zaļumiem un olu, pāri visam pārlej mērci.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Nakts auzu putra

5min • Viegli

Fritata ar dārzeņiem

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti