Zaļie griķi spinātu mērcē ar fetas sieru

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Zaļie griķi spinātu mērcē ar fetas sieru
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Zaļie griķi
     250 g
  • Baltvīns
     300 ml
  • Buljons
     500 ml
  • Sviests
     200 g
  • Baltais sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Dilles
     1 bunte (-s)
  • Pētersīlis
     1 bunte (-s)
  • Avokado
     2 gabali
  • Olīveļļa
     100 ml
  • Feta
     100 g
  • Zaļie sparģeļi
     1 bunte (-s)
  • Spināti
     100 g
  • Cietais siers
     50 g
  • Muskatrieksts
      pēc garšas
  • Sojas mērce
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Griķus apgrauzdē karstā pannā, ik pēc brīža apmaisot.

Ķiploku smalki uzkapā un liec nosautēties sviestā, tad pievieno apgrauzdētos griķus.

Pie griķiem pievieno baltvīnu un ļauj 5 minūtes pasautēties, uz vidēji lielas uguns. Tad pievieno buljonu un atlikušo sviestu, ļauj uzvārīties buljonam. Tad ļauj griķiem pasautēties zem vāka uz vidējas uguns, līdz tie ir mīksti.

Sīpolu sagriez smalkākos gabalos un nosautē eļļā, tad pievieno sagrieztas dilles, pētersīli, spinātus un avokado.

Ātri apsautē zaļumus un liec visu masu blenderēt ar olīveļļu un sojas mērci – blenderē līdz viendabīgai konsistencei.

Sparģeļus noblanšē.

Griķiem pievieno muskatriekstu, zaļumu mērci, iemaisi to griķos.

Pasniedz ar sparģeļiem un svaigi plūkātu feta sieru.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Hačapuri

40min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli