Sastāvdaļas
-
Zaļie griķi250 g
-
Baltvīns300 ml
-
Buljons500 ml
-
Sviests200 g
-
Baltais sīpols1 gab.
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Dilles1 bunte (-s)
-
Pētersīlis1 bunte (-s)
-
Avokado2 gabali
-
Olīveļļa100 ml
-
Feta100 g
-
Zaļie sparģeļi1 bunte (-s)
-
Spināti100 g
-
Cietais siers50 g
-
Muskatriekstspēc garšas
-
Sojas mērcepēc garšas
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Griķus apgrauzdē karstā pannā, ik pēc brīža apmaisot.
Ķiploku smalki uzkapā un liec nosautēties sviestā, tad pievieno apgrauzdētos griķus.
Pie griķiem pievieno baltvīnu un ļauj 5 minūtes pasautēties, uz vidēji lielas uguns. Tad pievieno buljonu un atlikušo sviestu, ļauj uzvārīties buljonam. Tad ļauj griķiem pasautēties zem vāka uz vidējas uguns, līdz tie ir mīksti.
Sīpolu sagriez smalkākos gabalos un nosautē eļļā, tad pievieno sagrieztas dilles, pētersīli, spinātus un avokado.
Ātri apsautē zaļumus un liec visu masu blenderēt ar olīveļļu un sojas mērci – blenderē līdz viendabīgai konsistencei.
Sparģeļus noblanšē.
Griķiem pievieno muskatriekstu, zaļumu mērci, iemaisi to griķos.
Pasniedz ar sparģeļiem un svaigi plūkātu feta sieru.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.