Zaļie salāti ar diedzētiem dīgstiem un jogurta mērci

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Zaļie salāti ar diedzētiem dīgstiem un jogurta mērci

Sastāvdaļas

Salātiem

  • Salātu maisījums
     100 g
  • Garais gurķis
     0.5 gabali
  • Avokado
     1 gabali
  • Svaigi diedzēti dīgsti
     2 sauja (-s)
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Rīvēta citrona miziņa
     1 tējk.
  • Herbamare garšaugu sāls
     1 ēdamk.
  • Malti melnie pipari
     1 tējk.
  • Grauzdētas pistācijas
     2 ēdamk.

Mērcei

  • Grieķu jogurts
     100 g
  • Citrona sula
     1 ēdamk.
  • Herbamare garšaugu sāls
     1 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Viegli salāti, kas satur daudz vitamīnu, šķiedrvielām bagātos dīgstus, citronu un kraukšķīgās pistācijas. Pasniedz atsevišķi ar krēmīgu jogurta mērci.

Salātu lapas saplucina un ieliek bļodā
• Pievieno plānās šķēlītēs sagrieztu gurķi, sasmalcinātu avokado un dīgstus
Pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar citrona miziņu, svaigu garšaugu sāli un svaigi maltiem, melnajiem pipariem
Sajauc kopā mērces sastāvdaļas.
Salātus liek pasniegšanas traukā, pārkaisa ar pistācijām un pasniedz ar jogurta mērci.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Augļu salāti

30min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes