Sastāvdaļas
-
Zaļie zirnīši400 g
-
Piparmētra1 bunte (-s)
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Spināti100 g
-
Šalota sīpols1 gab.
-
Sviests50 g
-
Muskatriekstspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sviestu izkausē vidēji siltā pannā.
Ķiploku sagriez biezās šķēlītēs un liec sviestā sautēties uz 10 minūtēm, ik pa laikam apmaisot.
Sīpolu sagriez smalki un pievieno pannā, kad ķiploki izsautēti.
Uzgriez lielāku uguni, sīpolus minūti apsutini, tad pievieno zirnīšus.
Visu izmaisi, pievieno sāli un muskatriekstu pēc garšas, tad uzsildi.
Kad zirnīši silti, tad pievieno piparmētras lapas un spinātus – kārtīgi apmaisi un pasniedz uzreiz kā siltos salātus.