Zaļo griķu gruboto ar bekonu un sēnēm

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Zaļo griķu gruboto ar bekonu un sēnēm
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Zaļie griķi
     250 g
  • Vistas vai liellopa buljons
     500 ml
  • Sāls, pipari (trifeļu sāls pēc izvēles)
      pēc garšas
  • Pancetta bekons
     100 g
  • Sīpols (mazs)
     1 gab.
  • Olīveļļa
      cepšanai
  • Sviests
     30 g
  • Sēnes
     150 g
  • Pētersīļi
     50 g
  • Parmezāns
     30 g
  • Biešu lapas
      dekoram
  • Dīgsti
      dekoram

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Zaļo griķu gruboto ar bekonu un sēnēm – sātīgs un apetītlīgs ēdiens ar griķiem, bekonu, sēnēm un parmezānu. Perfekts ikdienas vakariņām!

Zaļos griķus noskalo aukstā ūdenī un vāri karstā buljonā, līdz griķi ir mīksti, aptuveni 10–15 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno garšvielas.
Sasmalcini pētersīļus. Nokās griķiem ūdeni un samaisi tos ar zaļumiem.
Sasmalcini sēnes (ja izmanto lielas sēnes) un sīpolu, apcep sviestā un olīveļļā. Pievieno nedaudz garšvielu, bet nepārspīlē, jo Pancetta bekons ir sāļš.
Uz pannas apcep bekonu, līdz izdalās taukums.
Uz šķīvja klāj biešu lapiņas, kārto griķus (es izmantoju metāla apli, lai griķiem veidotu skaistu apaļu formu, tos piepresējot un noņemot apli).
Uz griķiem liec sēnes un bekonu, pārkaisi sieru, dekorē ar dīgstiem un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sparģeļu pīrāgs

50min • Viegli

Klasiskie Fish & Chips

30min • Viegli