Zaļo lapu salāti ar sojas un etiķa mērci

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti
Zaļo lapu salāti ar sojas un etiķa mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Salātiem

  • Latvijas lapu salāti
     1 bunte (-s)
  • Gurķis
     1 gab.
  • Mikrozaļumi
     0.5 paciņa (-s)
  • Atlaidināti zaļie zirnīši
     100 g
  • Pistācijas
     50 g

Mērcei

  • Baltvīna etiķis
     50 g
  • Gaišā sojas mērce
     20 g
  • Cukurs
     15 g
  • Sarkanais sīpols
     1 gabali
  • Neitrālas garšas eļļa
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo visas sastāvdaļas salātiem.
Nomazgā lapu salātus, sagriez gurķi, atkausē zaļos zirnīšus.
Sagriez smalki sīpolu un kopā ar pārējām mērces sastāvdaļām liec blendera krūzē, samal krēmīgā konsistencē.
Pirms pasniegšanas sakrati mērci
To var uzglabāt ledusskapī līdz 7 dienām.
Liec visas salātu sastāvdaļas traukos un pirms pasniegšanas pārlej ar mērci.

Līdzīgas receptes

Klasiskais rasols

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Citrusaugļu salāti

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes