Zaļo zirnīšu krēms

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Zaļo zirnīšu krēms
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Saldēti zirņi
     300 g
  • Timiāns
      2 zariņi
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Citrona sula
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     20 ml
  • Bio citrona miza
     0.3 gab.
  • Redīsi
     200 g
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas
  • Piparmētras lapiņas
      10 gab.
  • Bazilika lapiņas
      10 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Zaļo zirnīšu krēms

Katlā uzvāri ūdeni, pieliec nedaudz sāls un timiāna lapiņas un vāri zirņus, līdz tie mīksti.
Nokās (atstājot kādu 20-30 ml ūdens) un atdzesē (tāpat vai aukstā ūdenī).
Liec blenderī ar ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi), citrona sulu, pusi eļļas un nedaudz ūdens.
Blendē, līdz iegūsti krēmīgu masu.
Ja vajag, pielej vēl ūdeni.
Liec traukā izsmērējot, pa virsu liec redīsus (plāni sagrieztus), eļļu, zaļumus un mizas (smalki sarīvētas).
Uzber piparus un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes