Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Burgeru maizītes4 gabali
-
Biešu bumbiņas Apetit12 gab.
-
Vegāns siers8 šķēlīte (-s)
-
Spinātipēc garšas
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Fenhelis
-
Fenhelis1 gab.
-
Citrona miza, smalki sarīvēta0.5 gab.
-
Olīveļļa Extra Virgin2 ēdamk.
Zirnīši
-
Saldēti zaļie zirnīši400 g
-
Timiāna zariņipēc garšas
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Piparmētramaza sauja
-
Bazilikspēc garšas
-
Olīveļļa Extra Virgin10 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Liec pannā zirnīšus un pārlej tikai tik daudz ūdens, lai tas mazliet nosegtu zirņus.
Pieliec timiānu un vāri, kamēr zirņi gatavi un šķidrums samazinājies pavisam nedaudz.
Noņem no liesmas.
Ja šķiet, ka zirņi gatavi, bet šķidruma par daudz, daļu nokās, bet nedaudz ūdens atstāj.
Viegli sablendē, lai ir vēl gabaliņi.
Pieliec izspiestu caur ķiplokspiedi ķiploku, zaļumus, sāli, piparus un eļļu un samaisi.
Ļoti plāni sagriez fenheli. Samaisi visas fenheļa sastāvdaļas, pievienojot gan sāli, gan piparus.
Sakarsē krāsni un izcep bumbiņas pēc ražotāja norādījumiem.
Kad tās gandrīz gatavas, krāsnī uzsildi maizītes.
Uz apakšējās un augšējās uzsmērē zirnīšus.
Uz apakšējās liec bumbiņas, tad fenheli, salātus un virsū otru maizīti un pasniedz.