Sastāvdaļas
-
Zandarta fileja500 g
-
Tomāti2 gab.
-
Puravs1 gab.
-
Bulgurs300 g
-
Sviests50 g
-
Baltvīns100 g
-
Burkāns1 gab.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Olīveļļa pirmā spiedumanedaudz
-
Rozmarīnspēc garšas
-
Timiānspēc garšas
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Bulguru uzbriedini siltā ūdenī (1:2) aptuveni 20 minūtes.
Zandartu sagriez 3 līdzīgās porcijās.
Sagatavo no cepampapīra 3 lielas kvadrāta sloksnes.
Katrā sloksnē pa vidu liec zivi, bulguru, uzgrieztus dārzeņus.
Tad vienmērīgi uzslaki baltvīnu un nedaudz olīveļļas un pa virsu uzliec pikucī sviesta. Pievieno sāli un piparus.
Cepampapīru rūpīgi sasien saišķī, vai aiztaisa ar koka iesmiņu/zobu bakstāmo. Liec krāsnī 180 grādos uz 15 minūtem.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.