Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Zandarta fileja300 g
-
Sviests1 ēdamk.
-
Olīveļļa3 ēdamk.
-
Terijaki garšvielu maisījumspēc garšas
Mērce
-
Olīveļļa20 ml
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Citronzāle0.5 gabali
-
Sauss baltvīns30 ml
-
Sāls0.33 tējk.
-
Saldais krējums200 g
Piedevas
-
Jasmīna rīsi220 g
-
Pākšu pupiņas200 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Zandarta fileju pārgriez uz pusēm un nosusini.
Pannā liec sviestu ar olīveļļu un karsē.
Filejas pārkaisi ar garšvielām un sākumā liec ar ādu uz leju.
Tad uz vidējas liesmas cep 2 minūtes no katras puses.
Paralēli pagatavo mērci.
Olīveļļā sautē smalki sakapātu sīpolu un citronzāli.
Pievieno baltvīnu un reducē uz pusi.
Pielej saldo krējumu un pieliec sāli.
Pavāri, līdz mērce sāk biezēt.
Pasniedzot mērci nokās caur smalku sietu.
Pasniedz zandartu ar novārītiem rīsiem, mērci un 3 minūtes novārītām pākšu pupiņām.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.