Zemenes sīrupā ar gaisīgo medus kokoskrēmu

  • Gatavošana 10min
  • Viegli
Zemenes sīrupā ar gaisīgo medus kokoskrēmu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Deserts

  • Svaigas zemenes
     500 g
  • Vaniļas pūdercukurs I Love Eco
     1 tējk.
  • Cukurs
     3 ēdamk.
  • Citronskābe
     0.3 tējk.
  • Ūdens
     50 ml
  • Kokospiens Rimi Planet
     400 ml
  • Šķidrs medus
     1.5 ēdamk.

Dekors

  • Krāsainais cukurs (pēc ieskatiem)
      nedaudz

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Noskalo un nosusini zemenes, nogriez zaļās lapas.
Sagriez vēlamā lieluma gabaliņos.
Pannā vai katlā sakarsē cukuru, vaniļas pūdercukuru, citronskābi un ūdeni.
Kad sīrups sāk burbuļot lieliem karameles burbuļiem, pievieno zemenes.
Ļauj tām nedaudz apvārīties.
Atdzesē un liec trauciņos.

Uzputo kokospiena krēmu – tikai krēma cieto daļu (kokospienam iepriekš jābūt noturētam aukstumā vismaz 3 h),

Pievieno medu un puto ar rokas mikseri, nedaudz pielejot arī bundžā atlikušā kokosa ūdens.
Lej pa drusciņai, tikai tik daudz, lai krēms būtu gaisīgs – gluži kā putukrējums.
Liec krēmu pie zemenēm un pārkaisi ar krāsainiem cukurgraudiņiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli