Zemeņu jogurta kūka

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Cepumi Selga
     360 g
  • Sviests
     200 g

Zemeņu-jogurta kārta

  • Zemenes
     400 g
  • Pūdercukurs
     200 g
  • Krēmsiers (istabas temperatūrā)
     220 g
  • Grieķu jogurts
     560 g
  • Želatīns
     30 g

Dekors

  • Zemenes
      pēc garšas
  • Piparmētru lapiņas
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Zemeņu jogurta kūka

Sagatavo 22 cm kūku formu. Tajā ieklāj cepamo papīru.
Cepumus sasmalcina smalkās drupačās, pievieno izkausētu sviestu un visu samaisa viendabīgā masā. Masu liek kūku formā un izlīdzina, stingri nospiežot.
Zemenes sasmalcina ar blenderi viendabīgā masā.
Lielā bļodā liek krēmsieru un pūdercukuru un ar mikseri samaisa līdz viendabīgai masai. Masā iemaisa grieķu jogurtu. Pēc tam pievieno zemeņu biezeni un visu samaisa.
Želatīnu aplej ar ūdeni un atsāj uzbriest 10 min. Pēc tam to karstā ūdens peldē izkausē un pievieno krēma masai. Kārtīgi iemaisa.
Masu lej kūkas formā un liek ledusskapī sastingt vismaz 3 stundas.
Dekorē ar svaigām zemenēm un piparmētru lapiņām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes