Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Zemeņu kēkss
-
Gatavošana 1h 35min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Sviests225 g
-
Cukurs400 g
-
Olas3 gab.
-
Citronu sula20 ml
-
Citrona miziņa1 gab.
-
Milti280 g
-
Soda0.5 tējk.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Grieķu jogurts230 g
-
Zemenes340 g
-
Milti40 g
-
Pūdercukurs120 g
-
Citrona sula30 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē cepeškrāsni uz 190°C.
Bļodā sajauc miltus, sodu un sāli.
Pievieno sarīvētu citrona miziņu, samaisa un noliek malā.
Citā bļodā ar elektrisko mikseri puto sviestu ar cukuru (3-5 min).
Tad pievieno pa vienai olai un puto līdz vienmērīgai masai.
Pievieno un iemaisa 1 ēdamk. citrona sulas.
Lēnām pievieno miltu maisījumu un grieķu jogurtu, līdz viss ir iemaisīts.
Zemenes sagriež smalkos gabaliņos un tiem pievieno 40 g miltu, apviļā.
Tad pievieno kēksa mīklai un iemaisa.
Samazina karstumu līdz 160°C un cep kēksu 1 h jeb līdz kēkss ir izcepies.
Tad ļauj atdzist 20 min.
Pūdercukuru savieno ar 2 ēdamk. citrona sulas un tad aplej kēksu.