Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Zemeņu kūciņas
-
Gatavošana 1h
-
Viegli
Sastāvdaļas
Cepumi
-
Vārīts olas dzeltenums2 gab.
-
Milti170 g
-
Manna30 g
-
Sāls1 Tējkarotes
-
Cepamais pulveris1 ēdamk.
-
Cukurs40 g
-
Sviests85 g
-
Saldais krējums130 ml
-
Papildus saldais krējums30 ml
-
Cukurs6 šķipsniņa (-s)
Pildījums
-
Zemenes670 g
-
Cukurs60 g
-
Citrona miziņa1 tējk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Ūdens1 Ēdamkarote
-
Citrona sula2 Tējkarotes
-
Saldais krējums200 ml
-
Pūdercukurs2 ēdamk.
-
Vaniļas pāksts sēklas0.5 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Liek blenderī sausās sastāvdaļas - vārītos olu dzeltenumus, miltus, mannnu, sāli, cepampulveri un cukuru.
Pulsē, līdz viss kārtīgi sajaucies kopā.
Pievieno aukstu sviestu un pulsē, līdz ir graudaina tekstūra.
Lej klāt saldo krējumu. Atkal pulsē līdz viendabīgai un lipīgai masai.
Mīklu uzmet uz virsmas un nedaudz saspaida kopā.
Sadala mīklu 6 daļās. Veido apaļas bumbas un liek uz pannas, uz kuras izklāts cepampapīrs, viegli piespiež.
Liek ledusskapī uz 25 min.
Virspusi noklāj ar saldo krējumu un apber ar cukuru.
Liek cepties 180°C 25-30 min.
Bļodā liek zemenes, cukuru, citrona mizu un sāli. Apmaisa.
Pusi liek katlā, pielej ūdeni un vāra līdz ievārījumam (12-18min).
Noņem no uguns un ļauj atdzist.
Pievieno citronu sulu un samaisa.
Saputo putukrējumu, savienojot kopā saldo krējumu, pūdercukuru un vaniļas pāksts sēklas.
Kūciņas uzmanīgi sagriež uz pusēm.
Noliek vienu pusi uz šķīvja, tad uzlej ievārījumu, tad uzliek svaigās zemenes, tad putukrējuma karoti un uzliek otru kūciņas pusi pa virsu.