Zemeņu kūka

  • Gatavošana 55min
  • Viegli
Zemeņu kūka
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Olas
     3 gab.
  • Mandeļu milti
     3 ēdamk.
  • Cukurs
     3 Ēdamkarote
  • Zemenes
     150 g
  • Saldais krējums
     300 ml
  • Siers Mascarpone
     300 g
  • Iebiezinātais piens
     150 g
  • Želatīns
     15 g
  • Zemenes
     400 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Svaiga kūka, kas ideāli iederēsies vasaras viesību galdā!

Ieber bļodiņā želatīnu un uzbriedina.

Gatavo biskvītu: ieslēdz krāsni uz 180 grādiem.

Divās bļodās atdala olu baltumus no dzeltenumiem.

Pie olu baltumiem pievieno cukuru un puto stingrās putās.

Atsevišķi uzputo dzeltenumus.

Masas sajauc, pievieno mandeļu miltus, samaisa un lej formā.

Cep aptuveni 20 minūtes vai līdz brīdim, kad biskvīts smaržo un ir zeltaini brūns. Atdzesē.

Sagriež veselas zemenes šķēlītēs un izkārto, cieši liekot pie formas malām, lai it kā veidotos groziņš.

Krēma pagatavošana: zemenes sablendē, ūdens peldē kausē želatīnu un pievieno zemenēm.

Puto Mascarpone sieru kopā ar saldo krējumu līdz stingrām putām, tad iemaisa iebiezināto pienu un pievieno želatīnu ar ogām.

Visu samaisa un lej uz biskvīta. Novieto aukstumā, lai sastingst. Dekorē ar ogām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes