Sastāvdaļas
-
Olas3 gab.
-
Mandeļu milti3 ēdamk.
-
Cukurs3 Ēdamkarote
-
Zemenes150 g
-
Saldais krējums300 ml
-
Siers Mascarpone300 g
-
Iebiezinātais piens150 g
-
Želatīns15 g
-
Zemenes400 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Svaiga kūka, kas ideāli iederēsies vasaras viesību galdā!
Ieber bļodiņā želatīnu un uzbriedina.
Gatavo biskvītu: ieslēdz krāsni uz 180 grādiem.
Divās bļodās atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
Pie olu baltumiem pievieno cukuru un puto stingrās putās.
Atsevišķi uzputo dzeltenumus.
Masas sajauc, pievieno mandeļu miltus, samaisa un lej formā.
Cep aptuveni 20 minūtes vai līdz brīdim, kad biskvīts smaržo un ir zeltaini brūns. Atdzesē.
Sagriež veselas zemenes šķēlītēs un izkārto, cieši liekot pie formas malām, lai it kā veidotos groziņš.
Krēma pagatavošana: zemenes sablendē, ūdens peldē kausē želatīnu un pievieno zemenēm.
Puto Mascarpone sieru kopā ar saldo krējumu līdz stingrām putām, tad iemaisa iebiezināto pienu un pievieno želatīnu ar ogām.
Visu samaisa un lej uz biskvīta. Novieto aukstumā, lai sastingst. Dekorē ar ogām.