Zemeņu kūka

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Zemeņu kūka
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Biskvītam

  • Olas
     4 gabali
  • Cukurs
     4 ēdamk.
  • Kviešu milti
     2 ēdamk.
  • Pistācijas
     3 ēdamk.

Krēmam

  • Piens
     500 g
  • Vaniļas pāksts
     1 gabali
  • Cukurs
     200 g
  • Olas
     4 gabali
  • Kukurūzes ciete
     50 g
  • Sviests
     260 g

Virskārtai

  • Marcipāns
     120 g
  • Pūdercukurs
     20 g
  • Zemenes
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Cep biskvītu. Olas puto ar cukuru līdz stingrām putām, iemaisa maltas pistācijas un miltus.
Lej kūkas formā un cep sakarsētā krāsnī 170 ℃ ~ 20 min.
Gatavo krēmu. Katlā karsē pienu ar pusi cukura un uz pusēm pārgrieztu vaniļas pāksti.
Kuļ olu dzeltenumus ar otru pusi cukura līdz vieglām putām, piejauc cieti.
Kad piens teju vārās, iemaisa dzeltenumu masu un maisa līdz 85℃.
Iemaisa pusi sviesta, pāklāj plēvi un liek ledusskapī atdzist līdz 77℃.
Ar mikseri krēmā ieputo atlikušo sviestu.
Biskvītu horizontāli griež uz pusēm, liek kūkas formā, atstājot ~0,5 cm no malas.
Ap formas malu kārto zemeņu šķēles un veido groziņa formu, biskvīta aplis ir iekšpusē.
Lej krēmu, uzmanīgi līdzinot.
Liek 2. kārtu biskvīta un līdzina krēmu. Atstāj uz nakti ledusskapī.
Izrullē marcipānu un izspiež kūkas formas diametrā, liek uz krēma.
Izgriež kūku no formas un dekorē ar zemenēm.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Laima tarte

2h • Viegli