Sastāvdaļas
-
Olas3 gab.
-
Kviešu milti250 g
-
Cepamais pulveris20 g
-
Cukurs100 g
-
Brūnais cukurs100 g
-
Skābais krējums145 g
-
Vīnogu kauliņu eļļa125 g
-
Rabarberi100 g
-
Brūnais cukurs (pārkaisīšanai)3 ēdamk.
-
Baltā šokolāde200 g
-
Saldais krējums70 g
-
Zemenes15 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 15 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nomazgā un nomizo rabarberus, sasmalcini mazos kubiņos.
Saputo olas ar abu veidu cukuru.
Pievieno skābo krējumu.
Atsevišķā bļodiņā sajauc miltus ar cepamo pulveri.
Pakāpeniski pievieno miltus olām un maisi, kamēr veidojas viendabīga masa.
Lēnām pielej eļļu, maisi, kamēr tā kārtīgi sajaukusies ar mīklu.
Sadali gatavo masu formiņās, kurās ievietoti kēksiņu papīriņi.
Piepildi pusi formiņas, tad liec rabarberus un atkal mīklu, pārkaisi ar brūno cukuru.
Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos aptuveni 20–25 minūtes, kamēr kēksiņi zeltaini brūni un, iespraužot tajos kociņu, pie tā nepielīp mīkla.
Atdzesē.
Katliņā uzkarsē saldo krējumu, pievieno balto šokolādi un maisi, līdz veidojas viendabīga masa.
Pārlej katru kēksiņu un dekorē ar skaistu zemeni.