Zemeņu-rabarberu rulete

  • Gatavošana 2h 30min
  • Vidēji grūti
Zemeņu-rabarberu rulete
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Biskvītam

  • Olas
     4 gabali
  • Cukurs
     4 ēdamk.
  • Vaniļas cukurs
     1 tējk.
  • Milti
     4 ēdamk.
  • Rabarberi
     2 gabali

Krēmam

  • Mascarpone siers
     200 g
  • Saldais krējums
     200 g
  • Vaniļas cukurs
     2 ēdamk.
  • Pūdercukurs
     1 ēdamk.
  • Zemenes
     300 g
  • Avenes
     100 g
  • Pistācijas dekoram
     
  • Baltā šokolāde
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lielisks veids, kā izmantot sezonas dabas veltes - rabarberus un zemenes. Ar šo gaisīgo saldo ēdienu pārsteigsi gan viesus, gan mājiniekus.

Nomizo un sasmalcini rabarberus.
Olas saputo ar cukuru un vaniļas cukuru stingrās putās un viegli iecilā miltus, lai veidojas viendabīga mīkla.
Izklāj vienmērīgi uz pannā ieklāta cepampapīra.
Uzber rabarberus un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 175 grādos aptuveni 20–25 minūtes, līdz, iedurot kociņu, pie tā nelīp mīkla.
Kad biskvīts gatavs, izņem no krāsns un saritini uz cepampapīra. Atdzesē.
Saputo saldo krējumu ar mascarpone, pūdercukuru un vaniļas cukuru.
Sagriez zemenes gabaliņos.
Mascarpone krēmu klāj uz izceptā biskvīta, izlīdzini, liec zemeņu gabaliņus un cieši sarullē ruleti.
Izkausē šokolādi, pārlej ruletei un dekorē ar zemenēm, avenēm un sasmalcinātām pistācijām.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti

Mocarellas acu āboli

5min • Viegli

Cīsiņu mūmijas

30min • Viegli