Sastāvdaļas
-
Zemenes250 g
-
Cukurs250 g
-
Ūdens100 g
-
Olas baltums4 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Zemenes sablendē. Ja tās ir saldētas, pirms tam atlaidini.
Ūdeni ar cukuru savāri sīrupā, vārot līdz 115 grādiem.
Saputo olu baltumus, kad tie jau gandrīz stingri, tievā strūkliņā pievieno sīrupu.
Puto, kamēr veidojas skaista, spīdīga masa, tad iecilā zemenes un liec saldējuma mašīnā.
Ja nav saldējuma mašīnas, sorbetu liec lēzenā bļodā un novieto saldētavā, ik pa laikam to apmaisot, kamēr tas sacietē un veidojas viendabīga struktūra.
*Saldēšanas ilgums – 45 min mašīnā, maisot–ap 5h