Sastāvdaļas
-
Dateles60 g
-
Indijas rieksti100 g
-
Kaltētas dzērvenes30 g
-
Kokosriekstu eļļa1 tējk.
-
Svaigais siers bez laktozes150 g
-
Pūdercukurs40 g
-
Zemenes300 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sasmalcini blenderī Indijas riekstus, dateles un dzērvenes, pievieno kokosa eļļu.
Samīci viendabīgu masu un vienmērīgi ar rokām izlīdzini formiņā ar noņemamu pamatni.
Liec saldētavā.
Kad pamatne sasalusi, izspied to no formas.
Gatavo krēmu: ņem svaigo sieru bez laktozes un sajauc ar pūdercukuru.
Kārto vienmērīgi uz tartes pamatnes un virsu bagātīgi liec zemenes.
Pasniedz aukstu no ledusskapja.