Zemeņu tiramisu

  • Gatavošana 25h
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Cukurs
     200 g
  • Maskarpones siers
     500 g
  • Zemenes
     400 g
  • Ūdens
     100 ml
  • Vistas ola
     2 gab.
  • Saldais krējums
     100 ml
  • Vaniļas sīrups
     2 tējk.
  • Dāmu pirkstiņi
     200 g
  • Liofilizētas zemeņu granulas
     12 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Atsvaidzinošs zemeņu tiramisu būs ideāls deserts Valentīndienai! Pārsteidz mīļoto ar šo gaisīgo, aromātisko kārumu, kas izstaro mīlestību un rūpes.

Katliņā vāra 100g cukuru ar ūdeni, līdz izveidojas sīrups. Karsto sīrupu pievieno svaigām vai atkausētām zemenēm un sablenderē viendabīgā masā.

Divām olām atdala dzeltenumus no baltumiem.

Olu dzeltenumiem pievieno pārējo cukuru un saputo, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga.

Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās.
Pie saputotās dzeltenumu masas pievieno maskarpones sieru un saldo krējumu, visu sablenderē līdz viendabīgai masai.
Pievieno saputotos olu baltumus un uzmanīgi iecilā, lai masa saglabā gaisīgumu. Pēc tam pievieno vaniļas sīrupu un samaisa.
Dāmu pirkstiņus mērcē sablenderētajā zemeņu masā un kārto formā. Veido kārtas: dāmu pirkstiņi, krēms, atkal dāmu pirkstiņi un noslēgumā vēl viens krēma slānis.
Liofilizētās zemeņu granulas sablenderē pulverī un pārkaisa desertam.
Desertu liek ledusskapī uz 24 stundām, lai tas sasūcas un nostāvas.
Pēc diennakts deserts tiek izņemts no formas un servēts.

Līdzīgas receptes

Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Blueberry Forest

4min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Grieķu jogurta kūka

35min • Viegli

Sirsniņmaizītes

10min • Viegli

Sirsniņkliņģerīši

5min • Viegli