Zemeņu un krēma kārtojums
-
Gatavošana 1h 20min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Zemenes50 g
-
Cukurs3 ēdamk.
-
Rabarberu sīrups50 ml
Krēmam
-
Iebiezinātais piens ar cukuru300 g
-
Saldais krējums300 ml
-
Mascarpone siers500 g
Biskvītam
-
Olas6 gab.
-
Cukurs6 ēdamk.
-
Sāls1 tējk.
-
Kviešu milti6 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Zemenes apber ar cukuru un aplej ar sīrupu. Samaisa un atstāj, lai zemenes izveido sīrupu.
Masu lej kūkas formā ar ieklātu cepampapīru un cep 25-30 minūtes.
Ar koka iesmu iedur mīklā, lai pārbaudītu, vai biskvīts gatavs. Ja iesms vēl mitrs, pacep vēl 5 minūtes. Izņem no formas, atdzesē.
Kārto kūku lielā traukā. Liec nedaudz zemeņu masu, tad biskvītu, tad krēmu, līdz visas sastavdaļas izmantotas.