Zemeņu un krēma kārtojums

  • Gatavošana 1h 20min
  • Viegli
Zemeņu un krēma kārtojums

Sastāvdaļas

  • Zemenes
     50 g
  • Cukurs
     3 ēdamk.
  • Rabarberu sīrups
     50 ml

Krēmam

  • Iebiezinātais piens ar cukuru
     300 g
  • Saldais krējums
     300 ml
  • Mascarpone siers
     500 g

Biskvītam

  • Olas
     6 gab.
  • Cukurs
     6 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Kviešu milti
     6 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Zemenes apber ar cukuru un aplej ar sīrupu. Samaisa un atstāj, lai zemenes izveido sīrupu.

Masu lej kūkas formā ar ieklātu cepampapīru un cep 25-30 minūtes.

Ar koka iesmu iedur mīklā, lai pārbaudītu, vai biskvīts gatavs. Ja iesms vēl mitrs, pacep vēl 5 minūtes. Izņem no formas, atdzesē.

Kārto kūku lielā traukā. Liec nedaudz zemeņu masu, tad biskvītu, tad krēmu, līdz visas sastavdaļas izmantotas.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes