Zemeņu un rabarberu uzputenis

  • Gatavošana 1h 15min
  • Viegli
Zemeņu un rabarberu uzputenis

Sastāvdaļas

Uzputenis

  • Rabarberi (var arī saldētus)
     160 g
  • Svaigas zemenes (var arī saldētas)
     300 g
  • Ūdens
     1 L
  • Cukurs
     200 g
  • Manna
     120 g
  • Vaniļas cukurs
     1.5 ēdamk.

Pasniegšanai

  • Piens
     1.5 L

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāra ūdeni un ieber tajā zemenes un rabarberus. Pievieno parasto un vaniļas cukuru - uzvāra.

Tad lēnām, nepārtraukti maisot, ber mannu. Ja to dara strauji, veidojas kunkuļi. Pavāra, līdz manna uzbriest, un liek atdzesēties.

Atdzisušu masu sakuļ ar mikseri. Debesmanna kļūst gaišāka un gaisīgāka. Pasniedz ar siltu pienu vai vaniļas mērci.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes