Zemeņu un rabarberu uzputenis
-
Gatavošana 1h 15min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Uzputenis
-
Rabarberi (var arī saldētus)160 g
-
Svaigas zemenes (var arī saldētas)300 g
-
Ūdens1 L
-
Cukurs200 g
-
Manna120 g
-
Vaniļas cukurs1.5 ēdamk.
Pasniegšanai
-
Piens1.5 L
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzvāra ūdeni un ieber tajā zemenes un rabarberus. Pievieno parasto un vaniļas cukuru - uzvāra.
Tad lēnām, nepārtraukti maisot, ber mannu. Ja to dara strauji, veidojas kunkuļi. Pavāra, līdz manna uzbriest, un liek atdzesēties.
Atdzisušu masu sakuļ ar mikseri. Debesmanna kļūst gaišāka un gaisīgāka. Pasniedz ar siltu pienu vai vaniļas mērci.