Zicca pīrāgs

  • Gatavošana 1h 35min
  • Vidēji grūti
Zicca pīrāgs

Sastāvdaļas

  • Kanzi® āboli
     4 gab.
  • Sviests (izkausēts)
     125 g
  • Olas
     3 gab.
  • Pūdercukurs
     125 g
  • Milti (izsijāti)
     150 g
  • Mandeļu milti
     75 g
  • Vaniļas cukurs
     2 tējk.
  • Cepamais pulveris
     10 g
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Aprikožu ievārījums
     150 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Zicca pīrāgs

Uzsildi krāsni līdz 160C.

Nomizo Kanzi® ābolus un sadali ceturtdaļās. Izņem serdes. Izbāz kokteiļa irbulīti caur ābola ceturtdaļas šauro malu. Iegriez šķēlītes ābola ceturtdaļas platākajā daļā, negriežot tālāk par kokteiļa irbulīti, lai šķēlītes vēl turētos kopā šaurajā malā.

Ar sviestu ietauko tortes veidni ar noņemamajām malām.

5 minūtes maisi olas ar pūdercukuru, lai iegūtu gaiši dzeltenu krēmu.

Iesijā miltus un mandeļu miltus bļodā un pievieno vaniļas cukuru, cepamo pulveri un sāli.

Ar lāpstiņu maisi miltu maisījumu ar izkausēto sviestu un olu maisījumu, līdz iegūsti biezu un vienveidīgu mīklu. Ielej mīklu tortes veidnē.

Iespied ābola ceturtdaļas mīklā.

Aptuveni 50 minūtes cep pīrāgu cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta līdz 160C, līdz tas ir zeltaini brūns un gatavs. Ļauj tam atdzist 10 minūtes.

Ar karoti izspied ievārījumu caur sietu. Pārklāj pīrāgu ar ievārījumu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes