Zicca pīrāgs
-
Gatavošana 1h 35min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Kanzi® āboli4 gab.
-
Sviests (izkausēts)125 g
-
Olas3 gab.
-
Pūdercukurs125 g
-
Milti (izsijāti)150 g
-
Mandeļu milti75 g
-
Vaniļas cukurs2 tējk.
-
Cepamais pulveris10 g
-
Sāls0.5 tējk.
-
Aprikožu ievārījums150 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Zicca pīrāgs
Uzsildi krāsni līdz 160C.
Nomizo Kanzi® ābolus un sadali ceturtdaļās. Izņem serdes. Izbāz kokteiļa irbulīti caur ābola ceturtdaļas šauro malu. Iegriez šķēlītes ābola ceturtdaļas platākajā daļā, negriežot tālāk par kokteiļa irbulīti, lai šķēlītes vēl turētos kopā šaurajā malā.
Ar sviestu ietauko tortes veidni ar noņemamajām malām.
5 minūtes maisi olas ar pūdercukuru, lai iegūtu gaiši dzeltenu krēmu.
Iesijā miltus un mandeļu miltus bļodā un pievieno vaniļas cukuru, cepamo pulveri un sāli.
Ar lāpstiņu maisi miltu maisījumu ar izkausēto sviestu un olu maisījumu, līdz iegūsti biezu un vienveidīgu mīklu. Ielej mīklu tortes veidnē.
Iespied ābola ceturtdaļas mīklā.
Aptuveni 50 minūtes cep pīrāgu cepeškrāsnī, kas iepriekš uzsildīta līdz 160C, līdz tas ir zeltaini brūns un gatavs. Ļauj tam atdzist 10 minūtes.
Ar karoti izspied ievārījumu caur sietu. Pārklāj pīrāgu ar ievārījumu.