Ziedkāpostu kuskuss

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Ziedkāpostu kuskuss
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Sastāvdaļas

  • Ziedkāposts
     1 gab.
  • Paprika
     1 gab.
  • Burkāns
     1 gab.
  • Laims
     1 gab.
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Kindza
     1 bunte (-s)
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Svaigs čili
     1 gabali
  • Olīveļļa
     3 Ēdamkarote
  • Kumins
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šis būs lielisks ēdiens vai piedeva gaļas vai zivs ēdieniem. Tie ir arī garšīgi un atsvaidzinoši salāti.

 

Noskalo un notīra dārzeņus.

Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un smalki sašķērē, pievienojot olīveļļu un pārējās garšvielas. Ziedkāpostus, smalki sagriežot, irdenās struktūras dēļ tie atgādina kuskusa graudus.

Alternatīva:

Ar nazi dārzeņus sagriež un sakapā pēc iespējas smalkāk, sajauc traukā.

Pievieno eļļu un laima sulu, atsvaidzina ar kuminu un svaigu koriandru.

Tikai beigās pievieno sāli un piparus.

Padoms! Ziedkāpostu vietā var lietot brokoļus, romanesko vai violetos ziedkāpostus

Līdzīgas receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Karstvīna Margarita

5min • Viegli