Sastāvdaļas
-
Ziedkāposts1 gab.
-
Paprika1 gab.
-
Burkāns1 gab.
-
Laims1 gab.
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Kindza1 bunte (-s)
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Svaigs čili1 gabali
-
Olīveļļa3 Ēdamkarote
-
Kumins1 tējk.
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Šis būs lielisks ēdiens vai piedeva gaļas vai zivs ēdieniem. Tie ir arī garšīgi un atsvaidzinoši salāti.
Noskalo un notīra dārzeņus.
Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un smalki sašķērē, pievienojot olīveļļu un pārējās garšvielas. Ziedkāpostus, smalki sagriežot, irdenās struktūras dēļ tie atgādina kuskusa graudus.
Alternatīva:
Ar nazi dārzeņus sagriež un sakapā pēc iespējas smalkāk, sajauc traukā.
Pievieno eļļu un laima sulu, atsvaidzina ar kuminu un svaigu koriandru.
Tikai beigās pievieno sāli un piparus.
Padoms! Ziedkāpostu vietā var lietot brokoļus, romanesko vai violetos ziedkāpostus