Sastāvdaļas
Maizītes
-
Mandeļu milti150 g
-
Ziedkāposts0.67 gab.
-
Olas4 gab.
-
Rozmarīns1 zariņš
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Sāls1 tējk.
Baklažāni
-
Baklažāns1 gabali
-
Kūpināta paprika2 ēdamk.
-
Olīveļļa vai gī sviests3 ēdamk.
-
Sāls1 tējk.
-
Kļavu sīrups1 tējk.
Piedevas
-
Jauktas salātlapas3 sauja (-s)
-
Vegānu krēmsiers Violife140 g
-
Saulē kaltēti tomāti5 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Virtuves kombainā sasmalcini ziedkāpostu smalkā kuskusa tipa masā
Pievieno pārējās sastāvdaļas un mīci ar rokām.
Masai ir jātur forma, ja tā ir par šķidru, pievieno vēl ziedkāpostu vai mandeļu miltus.
Cepampannā ieklāj cepampapīru un liec virsū mīklu aptuveni vienas sendviča maizes šķēles biezumā.
Cep 18–20 minūtes, iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, 190 grādos.
Atdzesē un griez gabalos.
Paralēli gatavo kraukšķīgos baklažānus.
Sagriez baklažānu plānās strēmelēs.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Sajauc eļļu ar papriku, sīrupu un sāli.
Pārklāj baklažānu šķēles ar glazūru no abām pusēm un cep 5–8 minūtes.
Pieskati, lai nepiedeg.
Maizītes apsmērē ar vegāno sieru, pievieno zaļumus, saulē kaltētos tomātus un pa virsu liec kraukšķīgo baklažānu.