Ziedkāpostu rīsi ar ceptiem turku zirņiem

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Ziedkāpostu rīsi ar ceptiem turku zirņiem
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Ziedkāposts
     0.5 gab.
  • Avokado
     1 gabali
  • Ābols
     0.5 gab.
  • Turku zirņi
     240 g
  • Kūpinātas paprikas pulveris
     1 ēdamk.
  • Ķiploku sāls
     2 tējk.

Mērce

  • Graudu sinepes
     2 tējk.
  • Agaves sīrups
     2 ēdamk.
  • Olīveļļa
     50 ml
  • Laims (sula un miziņa)
     1 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ziedkāpostu sadali rozetēs un liec virtuves kombainā.
Sasmalcini ziedkāpostu smalkos rīsa lieluma gabaliņos.
Avokado un ābolu sagriez mazākos gabaliņos.
Turku zirņus nokās un liec cepampannā.
Apslaki ar olīveļļu, pārber ar kūpinātas paprikas pulveri un ķiploku sāli.
Cep krāsnī 15 minūtes, līdz zirņi apcepušies brūni un vietām kraukšķīgi.
Visas mērces sastāvdaļas samaisi kopā.
Pēc garšas pievieno vēl laima sulu vai sīrupu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes