Ziedkāpostu un ceptu ķiploku krēmzupa

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Ziedkāpostu un ceptu ķiploku krēmzupa
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

  • Ķiploks
     15 daiva (-s)
  • Rafinēta rapšu eļļa
     200 ml
  • Ziedkāposti
     500 g
  • Sīpols
     1 gabali
  • Dārzeņu buljons
     500 ml
  • Kokosriekstu piens
     250 ml
  • Kaltēts timiāns
     2 tējk.
  • Lauru lapas
     2
  • Sāls pēc garšas
     
  • Pipari pēc garšas
     
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Citronu eļļa
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katliņā ielej rapšu eļļu un pievieno ķiploka daiviņas.

Vāri ķiplokus eļļā, līdz tie kļūst zeltaini brūni, tad nokās.

Lielā katlā uz vidējas uguns sautē sīpolus un ziedkāpostus apmēram 3–4 minūtes.
Pievieno dārzeņu buljonu un kokosriekstu pienu, kaltētu timiānu un lauru lapas.
Visu samaisi un ļauj zupai uz lēnas uguns vārīties apmēram 15–20 minūtes.
Pievieno katla saturam ceptos ķiplokus un sablendē.
Pasniedz zupu ar kapātiem pētersīļiem un citronu eļļu.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Skābeņu zupa

45min • Viegli