Ziedkāpostu un zaļo zirnīšu biezenis

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Ziedkāpostu un zaļo zirnīšu biezenis
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Ziedkāposts (mazs vai puse liela)
     1 gab.
  • Selerijas sakne
     0.33 gab.
  • Piens
     200 ml
  • Ūdens
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Zaļie zirnīši Rimi
     150 g
  • Sviests
     70 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rimi Gardēžu ziedkāpostu un zaļo zirnīšu biezeņa recepte. Papildini zivs ēdienus ar izteiksmīgu biezeni.

Sagriez selerijas sakni un saplucini ziedkāpostu mazākos gabaliņos.

Liec katlā, pielej pienu un ūdeni tik daudz, lai nosedz dārzeņus. Pieber sāli un vāri, līdz viss mīksts.

Nokās šķidrumu un liec dārzeņus atpakaļ katlā, pievieno sviestu un saspied ar stampu.

Pieliec zirnīšus un uzsildi.

Ideāli garšos ar zivīm un cepešiem.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli