Sastāvdaļas
-
Ziedkāposts (mazs vai puse liela)1 gab.
-
Selerijas sakne0.33 gab.
-
Piens200 ml
-
Ūdenspēc garšas
-
Sālspēc garšas
-
Zaļie zirnīši Rimi150 g
-
Sviests70 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rimi Gardēžu ziedkāpostu un zaļo zirnīšu biezeņa recepte. Papildini zivs ēdienus ar izteiksmīgu biezeni.
Sagriez selerijas sakni un saplucini ziedkāpostu mazākos gabaliņos.
Liec katlā, pielej pienu un ūdeni tik daudz, lai nosedz dārzeņus. Pieber sāli un vāri, līdz viss mīksts.
Nokās šķidrumu un liec dārzeņus atpakaļ katlā, pievieno sviestu un saspied ar stampu.
Pieliec zirnīšus un uzsildi.
Ideāli garšos ar zivīm un cepešiem.